Ve skříni na míru s posuvnými dveřmi máte vše na jednom místě

Výhody posuvných dveří – jedním z důvodů, proč roste obliba vestavěných skříní na míru v Praze Stěn skříně, jsou posuvné dveře. Když se zamyslíte nad jejich výhodami, tou první bude zřejmě snazší přístup k věcem uloženým uvnitř, aniž byste ukrajovali prostor před skříní, a museli se kvůli tomu omezovat v pohybu. Neustálé vyklápění dveří na pantech může být otravné, dveře před vámi překáží, můžete do nich narazit kolenem nebo kotníkem, zakopnout o ně, zkrátka je to zas další nepříjemnost, se kterou musíte počítat. Problematické je to hlavně tam, kde je před skříní jen úzká ulička, a kde se potkává víc členů domácnosti.

prostorná hala

Další problém souvisí se samotnými panty, které, zvláště u dřevotřísky, časem sednou, uvolní se montážní vruty a musí se dotahovat, a když to neuděláte, dveře se s panty mohou vyviklat a zkřivit a skříň třeba nepůjde vůbec zavřít, anebo s obtížemi. Lidem, kteří nejsou technicky zdatní, to může přinést nepříjemné chvíle, tehdy nábytek neplní zcela svou funkci, musí najít někoho, kdo otevírání dveří opraví, takže další zbytečné starosti navíc. Posuvný systém pracuje na jiném principu a s těmito problémy se u něj nesetkáte.

vestavěné skříně

Vše na jednom místě – v našem životě dochází k celé řadě činností, které nám zbytečně berou energii a sílu, a musíme ji pak doplňovat potravinami, nebo investovat peníze do drahých relaxačních procedur. Co takhle se zamyslet nad tím, jak si život usnadnit a zbytečností se zbavit? Jedním z příkladů může být úložný prostor v domácnosti. Když máte věci rozmístěné v pěti skříních na pěti různých místech, odbíháte sem a tam, případně se to vystupňuje, když něco marně hledáte. Tehdy se vyplatí uvažovat o vestavěné skříni, která pokryje např. plochu celé stěny v předsíni, a máte pohromadě od šatstva, lůžkovin a obuvi až po hračky, sportovní potřeby a úklidové prostředky. Svůj čas pak můžete věnovat zábavnější činnosti a neztrácet jej pobíháním po bytě.