Jak zhubnout? Pomocí cvičení a stravy

Na tom chtít zhubnout není rozhodně nic špatného, právě naopak. Nižší váha vám zvedne sebevědomí, zlepší zdraví a budete jistě také lépe vypadat.

Jak zhubnout? Pomocí cvičení a stravy

Každý by chtěl mít pěknou postavu, za kterou by se kdekdo otočil, ale někdy to prostě není možné. Genetika bývá často proti, ale na druhou stranu se nelze na geny vymlouvat v případě tloustnutí. Je jen naprosto nepatrný počet jedinců, kteří přibírají na váze jen kvůli tomu, že prohráli v genetické loterii. V naprosté většině případů je viníkem špatný životní styl, který se skládá z konzumace nezdravých tučných jídel a také z nedostatku správného pohybu. To pak vede až k obezitě a možná i k mnoha chronickým chorobám.

Holka na trampolíně

Dostat se zpátky na normální váhu je principiálně snadné, stačí dělat mnoho věcí správně. V tomto případě je nezbytné jíst zdravě a hýbat se. Pohyb je velice důležitý, bez něj se zhubnout nedá. Ale je nutné ho provádět alespoň třikrát týdně. Kdo chce být hubený co nejdříve, ten si klidně může dopřát nějakou tu sportovní aktivitu každý den. Tři dny v týdnu je ale naprosté minimum.

Jaký sport si ale vybrat? V podstatě je vhodné všechno, co není silového charakteru. Třeba taková kulturistika je vyloženě nevhodná. Naopak běhání se doporučuje, stejně tak jízda na kole. Vhodné je ale třeba i skákání na trampolíně 305 cm https://www.goodjump.cz/trampolina-305. Navíc je zde jedna velká výhoda, je to i velice zábavné. Zatímco jiné sportovní aktivity začnou většinu lidí s postupem času už trochu nudit, skákání je zábavné v podstatě vždy. Skvělé také je, že je možné ho provozovat nejen někde v tělocvičně nebo na hřišti, ale také na zahradě, případně dokonce i v obývacím pokoji. Interiérové modely jsou hodně v módě a není ani divu.

Holka skáče

Hlavně být v bezpečí

Skákání je zábavné, ale stejně jako jakýkoliv jiný sport, může být i nebezpečné. Ne sice tolik jako jízda na kole, ale stejně je dobré být opatrný a nekupovat nekvalitní model. Mnohem lepší je zaplatit nějakou tu stovku navíc a pořídit si trampolínu se všemi klasickými prvky základní ochrany, tedy se sítí a krytem na pružiny.