Výroba mobilních domů počítá i s vaším celoročním pobytem

Bydlení v mobilních dřevostavbách se nemusí nutně podobat stísněnému prostředí chatek v autokempech, jsou to zcela odlišné kategorie objektů od mobilheimů na podvozku, které se využívají pouze v létě. Mobilní dřevostavby počítají s celoročním pobytem, jsou důkladně zateplené a mohou se i úsporně vytápět dřevem a snížit tím náklady na bydlení skutečně na minimum.

bytový interiér

Vyzdvihnout bychom měli i jejich vzhled a velikost, mohou odpovídat přibližně dvoupokojovému městskému bytu, a kdybyste nevěděli, že se nacházíte v mobilním objektu, možná byste to ani nepoznali. Svým vzhledem mohou připomínat spíše nízkoenergetické domy, ostatně samy o sobě již nízkoenergetické jsou.

kuchyně v domě

Příslušenství k mobilnímu domu

Výroba mobilních domů https://www.lavarohouse.cz/ sází na to, že je celý objekt dostatečně robustní a pevný na to, aby ustál přepravu na speciálním podvozku, a aby jej bylo možné usadit na své místo pomocí mobilního jeřábu. Domy se pokládají na betonové patky, případně na základovou desku podle toho, jaké si klient zvolí řešení. Domy umístěné na patkách, to není nic nového, takto se staví dřevostavby např. v Kanadě, a to i v oblastech extrémních mrazů, např. v provincii Yukon Territory. Prostor mezi patkami a podlahou domu lze pak využít např. jako sklad dřeva, sezonních sportovních potřeb (laminátové kánoe) atp.

Mobilní domy si obvykle pořizujeme se záměrem přistavět k nim nějaké příslušenství, např. venkovní terasu, pergolu či garážový přístřešek pro auto. Rozšiřujeme si tím obytný prostor na vlastním pozemku, který pak upravujeme do podoby okrasné či užitkové zahrady. V našem zeměpisném pásmu to představuje možnost trávit od jara do podzimu venku více času, než uvnitř, a přitom mít potřebné zázemí doslova na pár kroků. Je to nesrovnatelná výhoda vůči lidem, kteří musí o víkendech odjíždět z městského sídliště na chalupu X kilometrů a v neděli se vracet zpět.