Penzion v Českých Budějovicích jako zázemí pro výlety do čarokrásné krajiny

Ubytování v penzionu České Budějovice, v blízkosti historického centra, ale zároveň na okraji městského parku Stromovka, vám dopřeje dostatek klidu a příjemné prostředí, abyste mohli promyslet, kam se v tomto regionu vydat, a jak vyplnit vaše volné chvíle. Možností je tu celá řada, připomeňme jen, že Českobudějovicko patří k nejzajímavějším oblastem v celé Evropě, a že slovo „nuda“ se vás tu opravdu vůbec nemusí týkat.

zámek Hluboká nad Vltavou

Zámek Hluboká nad Vltavou – přímo z bran penzionu se můžete vydat na kolech, případně in-line bruslích, k novogotickému skvostu, který bývá na seznamu atraktivních hradů a zámků na předních pozicích. Podél Vltavy vede asfaltová cyklotrasa, vzdálenost přibližně deseti kilometrů po rovině mohou zvládnout i menší děti.

Zámek Ohrada a ZOO – na jižním břehu Munického rybníka se nachází barokní lovecký zámeček a v jeho sousedství malá zoologická zahrada. Můžete tedy svůj výlet protáhnout na celý den, případně se sem pak vydat autem nebo vlakem.

pohled na Český Krumlov

Proti proudu Vltavy – mnoho překrásných historických památek se nachází v blízkosti Vltavy a tamní pobyt je ideální příležitost k jejich návštěvě. Minout bez povšimnutí byste neměli zříceninu hradu Dívčí Kámen, nádherné výhledy do krajiny nad obcí Třísov, klášter ve Zlaté Koruně, hrad Rožmberk nad Vltavou a klášter Vyšší Brod.

Český Krumlov – městské památkové rezervaci a rozsáhlému areálu renesančního komplexu s jízdárnou a zámeckou zahradou byste měli věnovat více času. Rozhodně se vyplatí se sem vypravit na celý den a prohlédnout si město z křivolakých vydlážděných uliček a zároveň z nějakého vyhlídkového bodu, např. při pohledu od vlakového nádraží nebo z Křížového vrchu.

A možná, že vaši pozornost zaujmou i vodáci, plující po Vltavě na raftech či na kánoích, takže se odhodláte pronajmout alespoň na jeden den nějaké plavidlo a zkusit si splout krásný úsek z Krumlova na Dívčí Kámen.